Felmerülő akadályok a honlap készítésekor

Ha eldöntötte, hogy új honlapot szeretne, számos akadállyal fogja magát szembe találni a sikerhez vezető úton. Ezeket érdemes jó előre megismerni, hogy felkészülten vehesse az akadályokat.

A honlapkészítés csapdái

Nézzük milyen kérdésekre kell majd választ adnia!

Mit is akarok pontosan?

Az első fontos kérdés, hogy mit is akar pontosan. Elengedhetetlen, hogy a tervezési folyamat során az ön fejében egy egységes koncepcióvá álljanak össze a részletek, hogy pontosan meg tudja határozni mit is szeretne megvalósítani. Előfordulhat, hogy a tapasztalatlanság vagy lustaság miatt sok apróságot nem gondolunk végig, nem csinálunk meg és aztán a végeredmény köszönő viszonyban sincs azzal, amit valójában szerettünk volna. Az anyag számos kérdéssel, segédlettel, ellenőrzőlistával, gyakorlati példával segíti Önt, hogy egyetlen momentum se kerülje el a figyelmét. Ne sajnálja az időt, dolgozza ki az egyes részeket, hiszen tudja: az ördög a részletekben rejlik!

Hogyan írjam le, amit akarok?

Ez azért nagyon fontos, kérdés, mert a folyamat végén nyilván azt szeretné viszont látni, ami most még jobb esetben is csak a fejében van meg. Ehhez először fejben kell rendet tenni, letisztítani a koncepciót, és ezután, már sokkal tisztábban és érthetőbben fogja tudni a külvilág számára kommunikálni és leírni, mit is szeretne megvalósítani. Az anyagban végigvezetem Önt azon a folyamaton, aminek eredményeképpen írásban is összeáll egy leírás a megvalósítandó honlapról, amely alapján könyebben együtt tud dolgozni a kivitelezővel.

Hogyan írjak olyan specifikációt, amit a programozó megért?

Az első nagyon fontos lépés, hogy Ön tudja, hogy mit szeretne. Ez után el kell érnie, hogy az oldal létrehozásával megbízott alvállalkozók is ugyanazt lássák, amit Ön. Hiszen, ha ők más „víziót látnak" mint Ön, akkor ők a saját verziójukat fogják megvalósítani, ami valószínűleg nem fogja kellemesen érinteni Önt. A feladat tehát, hogy a víziót úgy írja le, hogy az a külső kivitelező számára is azt jelentse, amit Önnek.

Jó esetben az alvállalkozók értékes tapasztalataikkal, konstruktív javaslataikkal szintén javítani tudnak az Ön elképzelésén. Fontos tehát, hogy a tervezési folyamatban közös nyelvet beszéljenek, hiszen csak így készülhet egy olyan specifikáció, amely papíron is azt tartalmazza, amit Ön meg szeretne valósítani.

A Hatékony HonlapTervezési Rendszer végigvezeti Önt a honlaptervezés folyamatán: a háttérinformációkat felhasználva és a munkafüzetet kitöltve, Ön egy jól érhtehtő, összeszedett honlaptervet készít, melyet a (leendő) honlapkészítő cégnek át tud adni.


Kattintson a képre, ha megoldást keres, nem csodaszert!


Értesüljön elsőként a legújabb cikkekről, akciókról!