Építőkocka a weben: rakja össze honlapját!

Ha meghatározta a megfelelő összetevőket,
nincs más dolga, mint felhasználni őket.

A honlapkészítés egyik nagyon fontos fázisa, amikor a honlap szerkezete kerül meghatározásra:

  • egyrészt a tartalmi szerkezet, amely meghatározza, hogy milyen aloldalakból fog felépülni a teljes weboldal,
  • másrészt annak meghatározása, hogy az oldalhoz rendelt főbb funkciók hol jelenjenek meg az egyes aloldalakon (persze ez csak akkor lesz megvalósítható, ha Ön előzőleg meghatározta, hogy az oldaltól milyen funkciók betöltését várja el).
A weboldal építőelemekből épül fel.

Olyan ez, mint az építőkocka: előzőleg meghatározta, hogy mit akar építeni, meghatározta, hogy milyen építőkocka típusokra lesz szüksége, ezután pedig összerendezi az egyes kockákat, hogy összeálljon az összkép.

Jelentős összegeket takaríthat meg, ha a szerkezetet papíron határozza meg először és csak utána fog a megvalósításba: hiszen sokkal olcsóbb még a tervezési szakaszban rájönni, hogy hiba csúszott az elképzelésbe, és módosítani a terven, mint a már kész weboldalt átszabni.

Természetesen nincs rá garancia, hogy később nem kell módosítani az oldalon, még ha előzőleg papíron végezte is el a szerkezet meghatározását, azonban nagymértékben csökkenthető ennek esélye, illetve a várható átalakítás mértéke.

A vázlattervek alkalmasak arra is, hogy a kivitelezővel leüljenek és az elvárások alapján továbbgondolják őket: hiszen valószínűleg a kivitelezéssel megbízott cégnek jelentős tapasztalata van a honlapkészítésben, így értékes ötletekkel, tanácsokkal tudják továbbfejleszteni az Ön vázlattervét.

Ráadásul, ha készített vázlatterveket, a kivitelező számára is sokkal érthetőbben és egyértelműbben fogja tudni elképzelését kommunikálni, és végső soron sokkal nagyobb lesz az esélye, hogy azt látja viszont a kész honlapban, amit előtte elképzelt.

Kapcsolódó cikkek


Értesüljön elsőként a legújabb cikkekről, akciókról!